BONEFISH – WHERE DO WE BELONG

Artiest info
Website
facebook
Label: Rock Music Production
Info: Hemifran

De Zweedse poprockformatie ‘Bonefish’ uit Stockholm kwam voor het eerst op de proppen met een titelloze album in 2014 dat we toen hier bij ‘Rootstime’ voor u hebben gerecenseerd. Daarna volgden nog twee andere albums met de cd’s “Time To Market” in 2015 en “Atoms” in 2017 die hier eveneens van een recensie werden voorzien. Door de wereldwijde coronacrisis werd de release van hun volgende album uitgesteld van 2021 tot 2023. Maar nu is die plaat er wel degelijk gekomen met het elf nummers tellende album “Where Do We Belong”.

Bonefish anno 2023 is zanger-gitarist Bie Karlsson, akoestische en elektrische gitaren bespeler Matte Norberg (de vervanger van oorspronkelijk bandlid Lasse Nilsen die in 2015 uit de groep stapte), bassist Nylle Thoor en drummer Rasmus Rasmusson. Albumproducer Max Lorentz die ook “Atoms’ producte speelt op de nieuwe plaat mee op keyboards en zangeres Cecilia Backman zorgt voor de backing vocals op het nummer “Dance On The Ceiling”.

De bandleden van ‘Bonefish’ zijn niet meer zo jong want ze hebben allemaal een verleden in de muziekwereld, waarvan voor sommigen de oorsprong zelfs ergens in de jaren ’70 ligt. Bie Karlsson en Rasmus Rasmussen zijn afwisselend de songschrijvers van dienst voor de nummers op “Where Do We Belong”. Vlot in het gehoor liggende poprocksongs volgen elkaar in ijltempo op met opener “New Orleans (I Will Dance When I Get There)” en “Modern Day Attraction”. Pas bij het begin van de derde track “Always Right” gaat het tempo behoorlijk naar beneden maar daar komt al snel een einde aan gedurende dezelfde song en al zeker bij het daaropvolgende “Dance On The Ceiling”.

Voor de audiovideo bij deze recensie hebben we de song “Sad” uit dit album weerhouden, zowat de rustigste track uit de plaat die door drummer Rasmus Rasmussen werd gecomponeerd en door bassist Nylle Thoor werd gezongen. Ook voor de Americana-nummers “Family Song”, het door Rasmus Rasmussen gezongen “Friend Of Mine” en het mooie “Home” werd het tempo eerder aan de trage kant gehouden. De Britpop-sound die ‘Bonefish’ van in het prille begin genegen was is hier ook nog wel aanwezig, zij het in mindere mate en vooral terug te vinden in de albumtiteltrack “Where Do We Belong” en in de afsluitende ballad “Just Like A Warrior” die door zanger-gitarist Bie Karlsson van tekst en muziek werd voorzien.

(valsam)
“Due to the Covid-19 crisis, the release of the third album from the Swedish powerpop, rock and Americana music playing band ‘Bonefish’ was postponed until 2023. ‘Where Do We Belong’ is consisting of eleven melodic and radio friendly songs that are composed by band leader Bie Karlsson and drummer Rasmus Rasmussen but that are sung by different band members.“ – www.rootstime.be